Bucureşti/5.12.2014: Compania TAROM a fost premiată cu locul 4 la “APG Worldwide Airline Reward for Distribution”, din cadrul Conferintei APG World Connect 2014, care s-a desfăşurat la Monaco.
Anual, APG Network organizează Conferinţa “APG World Connect” la care participă directori de top ai companiilor aeriene, ai agențiilor de turism, precum și mari jucători din industria transportului aerian. Obiectivul principal al Conferintei este de a prezenta şi dezbate evoluţiile, instrumentele şi modalităţile de îmbunătăţire a vânzărilor şi a distribuţiei produsului.
Anul acesta, tema Conferintei, care s-a bucurat de participarea a 200 de companii aeriene din toată lumea, a fost “Air Transport Industry – 2020 Vision”. Punctul central al evenimentului l-au constituit nominalizarile industriei pentru compania aeriană cu cele mai bune servicii de distribuţie a produsului. În cadrul acestei competiţii, compania TAROM a fost nominalizată pentru locul 4 în lume, după Emirates, Lufthansa şi Air France.
Companiile aeriene câştigătoare au fost desemnaţe în urma votului electronic, desfăşurat pe parcursul a trei luni, la care a fost invitată să participe întreaga comunitate mondiala a agenţiilor de turism.
“Doresc să mulţumesc în numele companiei TAROM atât organizatorilor cât şi tuturor celor care au nominalizat compania TAROM, pentru onoarea pe care ne-au făcut-o înmânându-ne acest premiu. Pentru noi, faptul că suntem printre cei mai buni din lume la această categorie, înseamnă încununarea muncii noastre, înseamnă o onoare şi o responsabilitate a unei munci pe care vrem să o continuăm cel puţin la acelaşi nivel ca până acum”, a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM.
APG (Airline Promotion Group) Network este o organizaţie globală alcătuită din experţi din toate statele lumii cu o remarcabilă experienţă în marketingul şi distribuţia transportului aerian de pasageri. APG Network îşi desfăsoară activitatea de mai bine de două decenii, având în acest moment relaţii cu peste 200 de companii aeriene, prin cele peste 110 birouri din lume. În România, APG este reprezentată de Regional Air Suport încă din 1999.
“În numele organizatorilor, APG Romania (Regional Air Suport) este onorată să înmâneze distincţia Companiei TAROM.” Dl Dorin Ivascu – Presedinte al APG România afirmă că“această distincţie este în primul rând rodul aprecierii active din partea agenţiilor de turism din România şi din Europa , cărora le multumeşte pentru implicare . Aici se verifica rezultatele implicarii industriei”.
Pe 18 septembrie 2014 Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române a împlinit 60 de ani de existenţă. Pe parcursul celor şase decenii, pasiunea pentru zbor şi grija pentru pasageri au fost definitorii în procesul continuu de îmbunătăţire a serviciilor.
Despre TAROM
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).
Cu un trecut impresionant, istoria Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române începe odată cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu în care România – prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi Henri Coandă – s-a remarcat, alături de Statele Unite ale Americii.
În anul 1920, în România a luat fiinţă una dintre primele linii comerciale din lume, CFRNA – Compania Franco-Română pentru Navigaţie Aeriană, care a fost, de altfel, şi prima companie aeriană – din istoria aviaţiei – cu operare trans-continentală.
În 1926, compania s-a reorganizat şi şi-a schimbat denumirea în CIDNA – Compania Internaţională pentru Navigaţie Aeriană, pentru ca, în 1930, să-şi schimbe din nou numele, devenind Societatea Naţională LARES – Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat.
Anul 1945 aduce o nouă reorganizare iar LARES este înlocuită de Compania Aeriană TARS – Transporturile Aeriene Româno – Sovietice, care se afla în subordinea guvernului român şi a celui sovietic, dar al cărei personal a fost selecţionat tot din rândul celor care lucraseră pentru LARES.
După încă o reorganizare, LARES îşi schimbă numele şi devine, în data de 18 septembrie 1954 – TAROM, Transporturile Aeriene Române. Compania avea, atunci, o flotă compusă din aeronavele de producţie sovietică Lisunov Li 2 şi Ilyushin II – 14.
1966 – TAROM efectua primul zbor peste Atlantic.
1969 – TAROM îşi adaugă o premieră mondială în palmares: avionul românesc IL 18 cu însemnele TAROM a parcurs distanţa de peste 50 de mii de kilometri în jurul lumii, în mai puţin de 80 de ore de zbor. Aeronava avea la bord 65 de pasageri.
Începând cu anul 1973 – se achiziţionează aeronave “lung curier” şi se deschid noi linii trans-continentale la New York si Beijing. Capacitatea de transport a TAROM-ului era atunci de zece ori mai mare faţă de anul înfiinţării companiei.
25 iunie 2010 – Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM este membră a Alianţei SkyTeam, eveniment istoric ce marchează intrarea companiei naţionale într-o nouă epocă a existenţei sale.
În prezent, TAROM operează zboruri pe 43 de rute din Europa şi Orientul Mijlociu.
CONTACT:
Biroul de presă TAROM